Een overheerlijke gemarineerde tahoe met spitskool is voor iedereen de perfecte oplossing na een drukke dag. Met lage callorieën en vetten is dit het perfecte gezonde avondeten.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 200 gram kipfilet
  • 1 tl tuinkruiden
  • 1/2 ui
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 el 20+ kaas
  • 150 gr ravioli

Bereidingswijze:

• Pel de knoflook. Pers voor de marinde 1 teentje knoflook boven de azijn uit en roer het zoetstof en de sojasaus erdoor.
• Snijd de tahoe in blokjes en schep ze door de marinade.
• Overgiet de tauge met kokend water en laat hem goed uitlekken.
• Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd ze fijn.
• Was en snijd de spitskool in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.
• Laat de tahoe in een zeef uitlekken.
• Verhit 1 el van de olie in een wok en bak de tahoe al omscheppend bruin.
• Schep de stukjes uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
• Schep de tauge en de selderij door de tahoe.
• Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de ui met de rode peper en 2 uitgeperste teentjes knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
• Voeg de spitskool toe en bak alles al omscheppend ± 5 minuten op een hoogvuur.
• Klop de eieren met 1 el water los en roerbak ze met de spitkool mee totdat het ei gestold is.
• Schep het tahoemengsel erdoor en breng op smaak met peper.
• Garneer met de gebakken uitjes.

Macro’s:

• Calorieën: 535
• Vetten: 15 gram
• Eiwit: 27 gram
• Koolhydraten: 70 gram