+31(0)6 460 882 00 info@sajade.nl
Tussendoor
Back in your jeans banana pancakes
  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 ei
  • Halve eetlepel kokosvet
Prak de (rijpe) banaan, voeg daar het ei aan toe en laat alvast het kokosvet warm worden in de koekenpan. Flink roeren met de garde en dan kleine pannenkoekjes maken in de pan. Ik doe zelf de banaan en het ei in de blender of met de staafmixer. Dan krijg je een echt glad beslag. Even aanbakken aan beide kanten en dan nog even zacht op het vuur laten staan.

 

Roerei met kerrie
  • 4 eieren
  • 1 sjalotje of klein uitje
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • verse kruiden als bieslook en/of peterselie
  • 1 theelepel olijfolie
Meng in een kom 4 eieren met 2 theelepels kerriepoeder en eventueel naar smaak verse kruiden als bieslook en/of peterselie. Snij een klein uitje of een sjalotje fijn en verhit vervolgens 1 theelepel olijfolie in een pan. Fruit eerst de kleine uitjes licht aan en voeg vervolgens de eieren toe. Begin meteen met roeren tot het ei helemaal gaar is. Eet smakelijk!
Tussenweek
Oosterse kip met roerbakgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 -1 rode peper
  • 100/125 gram kipfilet
  • 1tl gemberpoeder
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 bosui
  • 2 el kokosolie
  • 100 gram tauge
  • 1 ei

• Pel de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak het vruchtvlees fijn.
• Snijd de kipfilet in blokjes en schep met 1 uitgeperst teentje knoflook, de helft van de rode peper en het gemberpoeder door elkaar.
• Laat de kip 1 uur in de koelkast marineren.
• Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Maak het bosuitjes schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
• Verhit 1 el olie in de wok. Bak de sjalot, met 1 uitgeperst teentje knoflook en de rest van de rode peper.
• Schep de gemarineerde kip erdoor en bak alles ± 5 minuten op een hoog vuur.
• Voeg de paprika, de champignons en de tauge toe en roerbak alles ± 5 minuten totdat de groenten beetgaar en de kip gaar is.
• Voeg 100 ml heet water toe. Schep alles goed om.
• Klop het ei met de bosui los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van het ei. Rol de omelet op en snijd de rol in stukjes.
• Leg de omeletrolletjes op een bord en schep het kipmengsel erbij.

Kcal p.p.

300

Vet

9 gram

Eiwit

22 gram

Koolhydraten

27 gram

Biefstuk met broccoli
  • 300 gram panklare broccoliroosjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 biefstuk a 100/125 gram
  • Peper
  • Half pakje of blikje kokosmelk
  • Cayennepeper, kurkuma, coriander en kerriepoeder
Kook de kokosmelk en roer de kruiden erdoor. Kook de broccoli in ± 4 minuten beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten bruin en rose. Bestrooi de biefstukken met peper naar smaak en leg ze op de borden. Schep de broccoli ernaast, lepel de kokossaus over de biefstuk. Eet smakelijk!

Kcal p.p.

450

Vet

13 gram

Eiwit

35 gram

Koolhydraten

44 gram

800 KCAL
Koolrolletjes met lamsgehakt
  • 1 kleine groene of witte kool
  • 1 sjalot
  • 200 gram lamsgehakt
  • 3 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • Peper
  • 2 el citroensap
  • 1 tl zoetstof
  • 400 gram kruimig kokende aardappelen
• Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool.
• Giet ruim kokend water over de kool en laat hem  ± 30 minuten met de deksel op de pan staan.
• Pel en snipper intussen de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, 2 el van de peterselie, 1 el van de tomatenpuree en peper naar smaak.
• Laat de kool goed uitlekken en haal 6 bladeren eraf.
• Verdeel het vleesmengsel over de bladeren. Sla de zijkanten van het blad over het vleesmengsel en rol de bladeren op.
• Hak 250 gram van de rest van de kool fijn.
• Breng 150 ml water aan de kook.
• Voeg de fijngehake kool, de rest van de tomatenpuree, het citroensap en de zoetstof erbij.
• Draai het vuur laag en laat de saus ± 15 minuten, met een deksel op de pan, sudderen.
• Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
• Leg de koolrolletjes in de koolsaus. Sluit de pan en laat de koolrolletjes in ± 20 minuten  op een laag vuur gaar worden.
• Kook intussen de aardappelen in een laagje water in ± 20 minuten gaar, giet ze af, vang het kookwater op en stamp ze fijn.
• Roer er zoveel kookwater door zodat een smeuige puree ontstaat en schep er de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de koolrolletjes en de saus.

Kcal p.p.

480

Vet

11 gram

Eiwit

24 gram

Koolhydraten

37 gram

Gemarineerde tahoe met spitskool
  • 1 courgette
  • 200 gram kipfilet
  • 1 tl tuinkruiden
  • 1/2 ui
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 el 20+ kaas
  • 150 gr ravioli
• Pel de knoflook. Pers voor de marinde 1 teentje knoflook boven de azijn uit en roer het zoetstof en de sojasaus erdoor.
• Snijd de tahoe in blokjes en schep ze door de marinade.
• Overgiet de tauge met kokend water en laat hem goed uitlekken.
• Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd ze fijn.
• Was en snijd de spitskool in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.
• Laat de tahoe in een zeef uitlekken.
• Verhit 1 el van de olie in een wok en bak de tahoe al omscheppend bruin.
• Schep de stukjes uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
• Schep de tauge en de selderij door de tahoe.
• Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de ui met de rode peper en 2 uitgeperste teentjes knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
• Voeg de spitskool toe en bak alles al omscheppend ± 5 minuten op een hoogvuur.
• Klop de eieren met 1 el water los en roerbak ze met de spitkool mee totdat het ei gestold is.
• Schep het tahoemengsel erdoor en breng op smaak met peper.
• Garneer met de gebakken uitjes.

Kcal p.p.

535

Vet

15 gram

Eiwit

27 gram

Koolhydraten

70 gram

Gegrilde gamba’s met ham op couscous
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el azijn
  • 1 tl zoetstof
  • 2 el sojasaus
  • 200 gram tahoe
  • 100 gram tauge
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 spitskool
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el fijngesnede bladselderij
  • 2 eieren
  • Peper
  • 1 el gebakken uitjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
• Leg de gedroogde paddestoelen in een schaaltje heet water en laat ze ± 60 minuten wellen.
• Snipper de knoflook. Hak blaadjes rozemarijn fijn en voeg ze met peper naar smaak door de olie.
• Snijd de gamba’s aan de rugzijde in en verwijder zonodig het zwarte rugnerfje. Bestrijk de gamba’s met de olie.
• Snijd de ham in 12 repen en wikkel de gamba’s elk in een reep ham.
• Laat de staartjes eruit steken en steek telkens 3 gambapakketjes aan een satestokje.
• Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was en halveer de tomaatjes.
• Schenk het weekvocht van het eekhoorntjesbrood door een zeefje en vang het op. Druk het overtollige vocht uit de paddestoelen en snijd ze in stukjes.
• Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Kook de broccoli in ± 5 minuten in ruim water net gaar.
• Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de champignons met het eekhoorntjesbrood al omscheppend ± 3 minuten op een hoog vuur. Bak de tomaatje even mee.
• Blus af met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en schep de couscous, het limoensap, de bieslook en peper naar smaak erdoor. Warm alles al omscheppend goed door.
• Rooster intussen de gambaspiesjes in de hete grillpan of op een grillplaat aan beide kanten bruin en gaar.
• Serveer de spiesjes met de couscous met broccoli. Graneer met de geschaafde amandelen.

Kcal p.p.

556

Vet

12 gram

Eiwit

42 gram

Koolhydraten

64 gram

Waterkersstamppot met gebakken pangasiusfilet
  • 400 gram kruimig kokende aardappelen
  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper
  • 200 gram pangasiusfilet
  • 200 gram waterkers
  • 5 tomaten
  • 2 el vloeibare boter
  • 75 ml halfvolle melk
  • 1 tl geraspte mierikswortel
• Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water in ± 20 minuten gaar.
• Meng in een diep bord de bloem, het kerriepoeder en peper naar smaak door elkaar.
• Snijd de vis in brede repen en wentel ze door het bloemmengsel.
• Snijd zonodig de worteltjes en stugge steeltjes van de waterkers.
• Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
• Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de vis in ± 5 minuten rondom bruin en gaar.
• Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter toe en roer er zovel melk door tot een smeuige puree ontstaat.
• Schep de mierikswortel, de waterkers en de tomaat erdoor.
• Warm de stamppot al omscheppend nog enkele minuten door en breng op smaak met peper. Serveer met de vis.

Kcal p.p.

400

Vet

12 gram

Eiwit

30 gram

Koolhydraten

45 gram

Hot kippiekippie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml tomatenketchup
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 tl chiness Vijfkruidenpoeder
  • 1/2 el sambal badjak
  • 150 gram gele rijst
  • 1 ui
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram tomaten
  • 2 el arachideolie ( of rijstolie )
  • 1 el natuurazijn
  • 1 1/2 tl bloemenhoning
• Snijd de kipfilet in repen.
• Pel de knoflook en pers hem boven een kom uit.
• Voeg de ketchup, de ketjap, het vijfkruidenpoeder en de helft van de sambal toe en roer goed door elkaar.
• Schep de kip erdoor.
• kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
• Pel en snipper de ui.
• Was de komkommer, snijd hem in de lengte middendoor, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
• Verhit de olie in een wok.
• Fruit de ui glazig en voeg vervolgens het kipmengsel toe.
• Bak de kip al omscheppend op halfhoog vuur in ± 7 minuten gaar.
• Schep intussen de komkommer met de tomaten, de azijn, de honing en de rest van de sambal door elkaar. Serveer de kip met de rijst en de komkommersalade.

Kcal p.p.

600

Vet

5 gram

Eiwit

39 gram

Koolhydraten

93 gram

Maaltijdsalade
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld: Penne)
  • 200 gram groene asperges
  • 2 eieren
  • 4 tomaten
  • 100 gram komkommer
  • 50 gram champignons
  • 8 zure augurken
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 100 gram rucola slamix
  • 8 zure uitjes
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
• Kook de pasta in ruim water, volgens de aanwijzing op de verpakking, beetgaar.
• Giet de pasta af en spoel met ruim koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
• Snijd de stugge onderste stukjes van de asperges en snijd de rest in stukje van ± 4 cm.
• Kook ze in een laagje water in ± 5 minuten beetgaar. Giet ze af.
• Kook de eieren in ± 7 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
• Was en snijd de tomaten in dunne partjes.
• Was de komkommer en snijd hem met een kaasschaaf in lange dunne repen.
• Maak de champignons schoon, Halveer ze en bak ze in een koekenpan bruin.
• Snijd de augurken in plakjes.
• Snijd de kip in dunne plakjes.
• verdeel de slamix over 2 borden. Meng de pasta met de asperges, de tomaat, de komkommer, de champignons, de augurken, citroensap, honing, de kip en de uitjes en verdeel het over de sla.

Kcal p.p.

600

Vet

11 gram

Eiwit

50 gram

Koolhydraten

73 gram

Zeebaars met tomatensaus en spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 1 takje tijm
  • 200 gram tomaten
  • 300 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 tagliatelle
  • 200 gram zeebaarsfilet met huid
  • Peper
  • 1 el citroensap
• Pel en snipper de sjalot. Snijd de olijven in plakjes.
• Pluk de tijmblaadjes van het takje en hak de blaadjes fijn.
• Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
• Was de spinazie en laat hem goed uitlekken of droog hem in een slacentrifuge.
• Pel en snipper de knoflook.
• Verhit 1 el van de olie en fruit de sjalot al omscheppend 3 minuten op halfhoog vuur.
• Voeg de olijven en de tijm toe en fruit kort mee.
• Schep de tomaat erdoor en bak alles al omscheppend ± 2 minuten. Temper het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen.
• Kook de tagliatelle in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
• Bestrooi de vis met peper en vet een koekenpan in met een beetje olie.
• Verhit de pan en bak de vis eerst op huidzijde bruin. Keer de vis met een spatel en bak de vis gaar.
• Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de spinazie met de knoflook al omscheppend totdat de groente geslonken is. Breng op smaak met peper.
• Breng de tomatensaus op smaak met peper en citroensap.
• Serveer de vis met de saus, de tagliatelle en de spinazie.

Kcal p.p.

467

Vet

15 gram

Eiwit

38 gram

Koolhydraten

65 gram

Kipfilet in een jasje met spitskoolsalade
  • 1/2 Spitskool
  • 1/4 rode en 1/4 gele paprika
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl bieslook
  • 300 gram panklare krieltjes
  • Extra nodig: bakpapier
• Verwarm de over voor tot 180 °C.
• Was en snijd de spitskool in dunne reepjes.
• Was en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
• Roer in een ruime kom 1½ el van de olie, de azijn en peper naar smaak door elkaar. Schep de spitskool en de paprika erdoor en laat de salade ± 30 minuten op smaak komen.
• Pel de knoflook.
• Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
• Snijd de kip in lange dunne repen.
• Klop het ei in een diep bord los.
• Roer in een ander diep bord het paneermeel, de uitgeperste knoflook en het bieslook door elkaar.
• Haal de kiprepen door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
• Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de voorverwarmde over in ± 30 minuten bruin en gaar worden.
• Schep de rest van de olie door de krieltjes en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in ± 20 minuten bruin en gaar.
• Serveer de kiprepen met de salade en de krieltjes en bestrooi met de bosui.

Kcal p.p.

600

Vet

14 gram

Eiwit

37 gram

Koolhydraten

35 gram

Spinazie-aardappelgratin
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 bosuitjes
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • Peper
  • 300 gram voorgekookte aardappelschrijfjes
  • 1 volkoren beschuit
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Een vegetarisch gerecht met onder andere aardappel, Spinazie, walnoot en kaas
• Snijd de kipfilet in repen.
• Pel de knoflook en pers hem boven een kom uit.
• Voeg de ketchup, de ketjap, het vijfkruidenpoeder en de helft van de sambal toe en roer goed door elkaar.
• Schep de kip erdoor.
• kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
• Pel en snipper de ui.
• Was de komkommer, snijd hem in de lengte middendoor, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
• Verhit de olie in een wok.
• Fruit de ui glazig en voeg vervolgens het kipmengsel toe.
• Bak de kip al omscheppend op halfhoog vuur in ± 7 minuten gaar.
• Schep intussen de komkommer met de tomaten, de azijn, de honing en de rest van de sambal door elkaar. Serveer de kip met de rijst en de komkommersalade.

Kcal p.p.

520

Vet

25 gram

Eiwit

23 gram

Koolhydraten

41 gram

Ierse stoofschotel
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gram riblappen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 rundvleesbouillontablet
  • 1/2 bospeen
  • 1 rode ui
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • Extra nodig: binddraad of katoen
Een vegetarisch gerecht met onder andere aardappel, Spinazie, walnoot en kaas
• Snijd de kipfilet in repen.
• Pel de knoflook en pers hem boven een kom uit.
• Voeg de ketchup, de ketjap, het vijfkruidenpoeder en de helft van de sambal toe en roer goed door elkaar.
• Schep de kip erdoor.
• kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
• Pel en snipper de ui.
• Was de komkommer, snijd hem in de lengte middendoor, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
• Verhit de olie in een wok.
• Fruit de ui glazig en voeg vervolgens het kipmengsel toe.
• Bak de kip al omscheppend op halfhoog vuur in ± 7 minuten gaar.
• Schep intussen de komkommer met de tomaten, de azijn, de honing en de rest van de sambal door elkaar. Serveer de kip met de rijst en de komkommersalade.

Kcal p.p.

475

Vet

22 gram

Eiwit

31 gram

Koolhydraten

45 gram

Tjaptjoi
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 el arachideolie (of rijstolie)
  • 100 ml kippenbouillon
Een vegetarisch gerecht met onder andere aardappel, Spinazie, walnoot en kaas
• Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
• Haal de boontjes af en breek ze.
• Kook de broccoli met de sperziebonen ± 2 minuten en giet ze af.
• Pel en snipper de ui.
• Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
• Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
• Maak de bosuitjes schoon en snijd het in dunne ringetjes.
• Snijd de kalkoen in reepjes.
• Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui al omscheppend ± 3 minuten.
• Voeg de kalkoen toe en bak ± 5 minuten mee.
• Voeg de boontjes, de broccoli, de paprika en de champignons toe roerbak alles ± 4 minuten.
• Voeg de bouillon toe en laat alles met de deksel op de pan ± 3 minuten zachtjes koken.
• Neem de deksel van de pan, schep alles voorzichtig om en kook nog ± 3 minuten op een laag vuur.
• Serveer met zilvervliesrijst en strooi de bosui erover.

Kcal p.p.

493

Vet

6 gram

Eiwit

41 gram

Koolhydraten

63 gram

Kipfilet in een jasje met spitskoolsalade
  • 1/2 spitskool
  • 1/4 rode en 1/4 gele paprika
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl bieslook
  • 300 gram panklare krieltjes
  • Extra nodig: bakpapier
Een vegetarisch gerecht met onder andere aardappel, Spinazie, walnoot en kaas
• Verwarm de over voor tot 180 °C.
• Was en snijd de spitskool in dunne reepjes.
• Was en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
• Roer in een ruime kom 1½ el van de olie, de azijn en peper naar smaak door elkaar. Schep de spitskool en de paprika erdoor en laat de salade ± 30 minuten op smaak komen.
• Pel de knoflook.
• Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
• Snijd de kip in lange dunne repen.
• Klop het ei in een diep bord los.
• Roer in een ander diep bord het paneermeel, de uitgeperste knoflook en het bieslook door elkaar.
• Haal de kiprepen door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
• Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de voorverwarmde over in ± 30 minuten bruin en gaar worden.
• Schep de rest van de olie door de krieltjes en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in ± 20 minuten bruin en gaar. • Serveer de kiprepen met de salade en de krieltjes en bestrooi met de bosui.

Kcal p.p.

600

Vet

14 gram

Eiwit

37 gram

Koolhydraten

35 gram

Recepten na afbouw
Hot kippiekippie
  • 60 gr bami (droog gewogen)
  • 150 gr kipfilet
  • 250 gr chinese roerbakgroente
  • 2 tl wokolie
  • 2 el woksaus (bijv sesam of zoetzuur)
Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. voeg de bami toe en kook deze gaar. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes. Vervolgens afgieten en even opzij zetten. Zet een wokpan of diepe koekepan op het vuur en doe er 2 eetlepels wokolie in en laat de pan heet worden. Doe de gesneden kipfilet in de pan. Als de kip gebakken en gaar is voeg je de 250gr chinese wokgroente aan de pan toe en roer je de groente en de kip goed door. voeg ondertussen de woksaus toe voor de smaak. Voeg ook de Bami er aan toe en Blijf alles door elkaar heen roeren/hutsen. Het toevoegen van de kip, groente, saus en bami doe je in 3 tot 5 minuten.

 

Kcal p.p.

430

Vet

 

Eiwit

 

Koolhydraten